ماساژ و ماساژدرمانی
ماساژ درمانی چیست؟
کلمه ماساژ از کلمه یونانی massein که به معنی مالیدن است گرفته شده است. در واقع ماساژ یک سری حرکات اصولی و منظم است که توسط دست بر روی عضلات و بافتهای نرم بدن انجام میشود به زبان خودمانی همان مشت و مالی است که در زمان قدیم انجام شده است.
مشت و مال یا همان ماساژ امروزی نوعی ورزش غیر فعال است که باعث ترشح هورمون هایی مثل سروتونین و اندروفین می شود. این دو هورمون سطح هوشیاری و حالت شادابی در بدن را کنترل دارد که با ترشح آن حس سرحالی و شادابی به فرد دست میدهد علاوه بر این حالت روانی، باعث بهبود گردش خون و جریان لنفاوی میشود و اکسیژن تازه به بافت مزبور میرساند.
در مواقعی که ماهیچه بیش از حد معمول فعالیت داشته باشد مواد زایدی از جمله اسید لاکتیک در عضلات جمع میشود که باعث ایجاد درد و گرفتگی عضلات میشود. با انجام ماساژ میتوان این مواد زائد و گاهی سمی را از بدن خارج نموده و به بهبود درد عضلات کمک کرد.
از ماساژ به عنوان یک روش تکمیلی برای درمان بعضی بیماریها استفاده میشود مشروط بر اینکه توسط افراد متخصص و آموزش دیده که با اصول پزشکی آشنا هستند صورت گیرد که از آن به ماساژدرمانی یاد میشود.
فواید ماساژ
- ماساژدرمانی برای تسکین درد
ماساژدرمانی در واقع طب مکمل میباشد که امروزه به طور گسترده در فیزیوتراپی و توانبخشی برای تسکین دردهای همچون درد کمر، زانو درد و سر درد استفاده میشود. برای مثال ماساژدرمانی برای مشکلات زانو این گونه اثر بخش میباشد که باعث کاهش درد زانو، توانبخشی آسیب دیدگیهای ورزشی و ریلکس شدن اعصاب میشود. در واقع با افزایش گردش خون، عوارضی مانند گرفتگی عضلات را کاهش میدهد و همچنین آستانه درد گیرندههای عصبی را افزایش میدهد.
- ماساژدرمانی بر روی پوست
ماساژ غدد چربی پوست را تحریک میکند و باعث باز شدن مجاری غدد چربی و عروقی پوست میشود. همچنین باعث بهتر شدن گردش خون و بهبود تنفس پوست میشود. برای مثال با یک ماساژ حرفه ایی پوست صورت باعث بهبود ظاهر پوست و کاهش چین و چروک و پف صورت افتادگی پوست میشود.
- ماساژدرمانی و عضلات و مفاصل
از اثرات ماساژ، نیرو بخشیدن به عضلات و تقویت آنها برای یک حالت ارتجاعی نام برد که برای رفع اسپاسم و گرفتگی عضلات تأثیر بسزایی دارد. علاوه بر آن ماساژ تاثیر غیر مستقیمی روی استخوانها دارد به این صورت که با بهتر شدن گردش خون سرعت رشد بافتها در قسمت صدمه دیده نیز افزایش مییابد.
البته نقش ماساژ در جوش خوردن شکستگی استخوان اثبات نشده است ولی در کمک به بهبود شکستگیهایی که بافت نرم آسیب دیده است بسیار موثر میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!